Jeg har igennem mit virke som psykoterapeut ledt efter en måde, hvorpå jeg kunne arbejde med kroppen på en simpel og enkelt måde. Det har stor betydning for mig som psykoterapeut, at kunne præsentere en metode som let anvendelig og brugbare for en klient eller en gruppe.

Trauma Releasing Exercises

TRE består af syv kropsøvelser, hvor man udsætter kroppen for nogle lettere stræk eller belastninger for derved, at aktivere vibrationer og rystelser i kroppen. Vibrationen og rystelsen af kroppen er essensen af TRE, da dette medfører en frigørelse/ forløsning af ophobet energi. Sagt på en anden måde, så hjælper TRE til en selvregulering af det autonome nervesystem og derved gendanner en balance imellem det sympatiske nervesystem, (kamp/ flugt) og det parasympatiske nervesystem, (afslapning og ro i kroppen).

Den mere energi eller spændinger som kan dannes i kroppen kan skyldes flere årsager, eksempelvis traumatisering, stress eller en hektisk dag på jobbet.

TRE er simpelt og tilgængelig for alle som måtte have en interesse for, at ville arbejde med sin egen krop og derved opleve samt erfarer en større afslappethed og mindre anspændthed i sin krop. At TRE er simpelt skal forstås sådan, at TRE er og skal være enkelt, hvilket betyder at alle vil kunne lære de syv kropsøvelser eller anvende TRE uden nogen specielle forudsætninger. Efter at kropsøvelserne er blevet indlært, så kan TRE bruges hvor end man vil, har lyst og tid. I forlængelse heraf, så er hele tanken med TRE, at det skal være en hjælp til selvhjælp.

TRE er samtidig er et fantastisk redskab til, at kunne mærke sin krop og derved opnå en større kropsbevidsthed. Ligeledes kan TRE give en anledning til en psykoterapeutisk proces, da kropsligt arbejde, (TRE) kan aktivere et følelsesmæssig indhold.

TRE metoden varetages af Lars Kleischmann, 37år. Han er uddannet pædagog, psykoterapeut og er certificeret TRE-Provider.

Lars udtaler:

Jeg er vild med TRE og kan kun anbefale brugen af TRE, da jeg via uddannelse til TRE-provider, (TRE-træner) har oplevet effekten på egen krop. Jeg har personligt oplevet at få større kontakt med min krop samt forøget følelse af velvære.
Dernæst så jeg har igennem mit virke som psykoterapeut ledt efter en måde, hvorpå jeg kunne arbejde med kroppen på en simpel og enkelt måde. Det har stor betydning for mig som psykoterapeut, at kunne præsentere en metode som let anvendelig og brugbare for en klient eller en gruppe.

Klik her for at læse mere omTrauma Releasing Exercises

Thomas Olsen

Thomas Olsen

Telefon +45 3163 9950
Email thomas.olsen@slagplanen.dk
Sikker mail thomas.olsen@slagplanen.dk

CVR 39648547